Supergod Maräng Pavlova!

Maräng pavlova, eller maräng tårta, en klar favorit i detta hus.

Enkel att göra, sålänge man kan dela äggvitan ifrån gulan, men det borde inte vara något problem, ta ett par extra ägg om du är rädd för att gulan ska gå sönder… :)

Fyllningen går att variera, jag föredrar vanlig grädde, med smält choklad ringlad över kakan, och en skål jordgubbsmos, så man själv får bestämma mängden.

Baka den gärna dagen före så blir den lätt att skära.

Marängbotten:

7-8 äggvitor

3 dl  socker

2 tsk maizena majsstärkelse (mjöl)

2 tsk vaniljsocker

Grädde: ca.5 dl beroende på mängden.

smält choklad, och jordgubbar.

sätt ugnen på 120 grader.

Dela äggen, och vispa vitorna till hårt skum (…När skålen går att vänd uppochner är den klar…) Blanda socker, vaniljsocker och maizena i en skål.

Tillsätt lite i taget under fortsatt vispning.

världens bästa maräng pavlova ever

Rita 2 st rundlar på ett bakplåtspapper, ca.24 cm diameter,

fyll spritsen och spritsa rundlar.

Jag brukar dessutom göra små maränger runtom, ifall man inte orkar vänta tills man kan sätta in nästa plåt, det tar lite tid, men det sköter sej själv.

spritsa maräng

Kolla efter en halvtimme, om du måste ställa ner ungstemperaturen, det brukar jag göra, till strax över 100 grader. Ungstiden för en plåt är ca.75 minuter.

Tänk på att även om marängerna känns mjuka,

så blir dom krispiga när man tar ut dem ur ugnen.

Lossna från pappret.

Vispa grädden, och bygg ihop tårtan på valfri sätt.

maräng pavlova

Denna kommer jag att svänga ihop till julhelgen, passar bra med nånting sött och lätt efter all julskinka och lax, kanske lite somrig kaka, men vem bryr sej!

Det är ju gott!

Annars kolla julgåvan vi fick från makens jobb,

vi vet åtminstone vad vi äter i julhelgen, en god gåva. Det tackar vi för!

julgåva julmat

Ha en fortsatt trevlig dag, tack för att ni läser :)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s