Mjuk biskvikaka i långpanna

Mjuk biskvikaka i långpanna.
Baka i långpanna och kakan räcker åt många!
Denna kaka är jättegod och enkel att baka.

mjuk biskvikaka i långpanna
Kaka:
3 ägg
4½ dl socker
2 dl kokande vatten
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 msk vaniljsocker

Smörkräm:
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering:
150 gram valfri choklad

Vispa äggen och sockret pösigt, tillsätt det kokande vattnet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda i äggsmeten. Tillsätt smält smör under omrörning.
Klä en långpanna med bakplåtspapper, och grädda mitt i ugnen på 175 grader i 25 min.

Vispa i hop alla ingredienser till smörkrämen tills den blir luftig. Bred försiktigt krämen över den svala kakan. Ställ i kylen i ca.15 minuter.

Smält chokladen över vattenbad eller i micro, och glasera kakan,
skär i bitar med vass kniv, innan chokladen stelnat helt.

Annonser

3 thoughts on “Mjuk biskvikaka i långpanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s