Hemma hos oss…

Idag är en skön dag, har varit och skrinnat med familjen, åkt i pulkabacken, piknik med lite gott, och jag har varit och fotat på ett ställe som var rena guldgruvan, och gav mej många fina bilder, minneskortet blev fullt, så synd att jag inte hade datorn med så jag kunde tömma det, skulle fotat ännu mera isåfall. Får åka dit flera gånger.

Nu sover minstingen i familjen och vi andra tar det lungt, värdefullt att ha nöjda barn över så lite, vi behöver inte ha hotellweekend och ”kaffifrämand” direkt helgen kommer, vi trivs tillsammans, och känner ingen panik över att inte ha planerat in något speciellt.  Tycker ibland att föräldrar har för mycket program åt sina barn, anser att det är hälsosamt att ha tråkigt och inte direkt måste åka nånstans och ha sällskap, man är ju borta i förskola/skola/arbete hela veckan, det ska vara skönt att vara hemma då helgen kommer. Har man ett trivsamt hem vill man väl stanna där?

Vi har de senaste åren ändrat om det mesta här hemma, vi har provat färgglatt rött, blått, turkost, you name it, vi har provat den marina stilen, och det vita lantliga, och pastelliga karamelliga färger…stackars kar, som måste leva i en rosa spetsig värld…inget av det passade oss, och vi tröttnade efter ett tag.

Min man är inte intresserad av inredning,
men satt själv en dag i soffan och var nöjd över det han såg…
….och jag antar att han syftade på inredningen…. :)

Välkommen in till oss!

Snygg hallsnygg hall svartKökssoffan har min farfar gjort, den har varit vit, men jag målade om den svart, och klädde om sittdelen i randigt tyg. Karaktär. Kofferten en gåva från släktingar.
svart guld inredningDatarummet/ arbetsrummet.
Det gamla skåpet är arvegods, som jag renoverat och sprutmålat svart.
Lampan är loppisfynd.

antik svartmålad skåpgraffiti art, konst i svart guld silver vitHalvfärdig konst, alltid på golvet i datarummet,
tavlorna är så stora att man inte kan gömma dem.

kohudsmatta vardagsrum svart vitVardagsrummet. Det vita linneskåpet är oxå arvegods, som jag renoverat och målat vit, sen gett det patina med sandpapper. Lamporna i fönstret loppisfynd.

Nyrenoverade emmafåtöljerAntika Emmafåtöljer jag köpt från Närpes, som min pappa helrenoverat i folkhögskolan åt mej. Valde att ha gula knappar i ryggen för en mera personlig karaktär. Har alltid gillat emmafåtöljer, de är så små och nätta. Såg på findit en annons som jag hakade på direkt.
linneskåpet svart
amerikakoffert soffbord
Vardagsrummet. Har hängt panelgardiner i hörnet, det ger visionen om att taket skulle vara högre än vad det är. Amerikakofferten arvegods.

snygg svart fondvägg
Tv hörnan, jag ogillar elektronik, det ÄR fult. Med en svart fondvägg försvinner tv:n och syns inte lika mycket som det skulle ha gjort med en ljus vägg. Ett val jag är mycket nöjd med. Tavlan har jag målat.

svart vitt kök och vardagsrumVardagsrummet sett från köket. Målade en grå fyrkant som ram åt familjefoton mellen kök och vardagsrum. Den gula plåt pallen en favorit från ellos.fi.

hur hänga tavlor i trappen I trappen till andra våningen har jag hängt tavlor, i hörnet! Man kan ju inte vara som alla andra och hänga mitt på väggen så….Detta var inte enkelt, och det blev många svordomar innan dom hängde någolunda bra. Akvareller har jag gjort.

antik soffa, lila kuddarLila lyxiga kuddar
Kuddar från Indiska, Hemtex, och ellos.fi.

antik soffaAntik soffa som jag renoverade, maken byggde nytt lock och vi gjorde ny stoppning och nytt tyg. Gillar sittmöbler.

snyggaste sovrummet everSovrummet.
Det bästa vi gjort var att ha randiga tapeter i sovrummet, då behövs inga tavlor.
Hade egentligen velat ha mindre ränder, men vilken tur att vi inte hittade det, för det kunde ha resulterat i väldigt oroliga väggar…och ett sovrum ska ju vara rogivande och harmoniskt. Jag gillar mörkare färger. Det ger ro.
snygga rutiga flanell lakanSängkläder från Hemtex.

Vi har äntligen hittat vår stil. Vi trivs och mår bra.

Ha en bra Söndag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s